Mei 30, 2011

BudakDemam BangunAwal


AbahAleya menulis,
budak kecik ni demam,
abah rasa aleya jangkit dari abah la kot.
pasal abah pung dok tido jer dari jumaat.
lets salahkan ibu kerana tak kuarantin kan aleya dari abah.
(Salahkan orang plak kan)

pagi isnin, aleya bangun awal.
ngan baju keja abah, sempat lagi kita posing.
ahai... anak abah yg comel, biarpun rambut kering ngan air asam.
u've been brave sayang.
nanti upah KFC wokeh! :D

Mei 28, 2011

Favourite B-fast


Abah Aleya Menulis,

aleya punya favourite breakfast sekarang ni
adalah pulut init, kalau buleh bli yg kecik kecik,
dia buleh abiskan 2!!

tp kalau satu yg besor tu... separuh pung tak abih.
ker simply theory sedap ker tak sedap..
maybe gak.

so tetiap sabtu, abah mesti pikirkan..
mana nak gi cari pulut inti.
kalau kat umah maktuk, senang!!
dah tahu dah kat mana..
tapi kat penang ni,
satu jer yg besh, Seberang Jaya.

so? off i go :D

Mei 20, 2011

Kongsi laaa...


AbahAleya Menulis...

Mak teh datang utk tengok tok ton balik dari Umrah,
since mak teh dah datang dari jauh, mak teh n all the
kelantan bloke nak nengok movies katanya.
so kita pung g la kat jusco.

abah risau kan aleya,
pasal aleya tak pernah masuk wayang lagi,
tp teringin nak tengok camana tindakbalas
aleya kalau gi tgk wayang.

so ngan separuh risau nya abah bli gak tiket,
n kita masuk la gak tgk KONGSI.
hummmm...
tak sesuai lah utk aleya,
dari awal filem tu, sampai ujung filem tu,
tak der pung character dlm filem tu yg senyum,
dok wat muka marah jer..
aleya pun mata bergenang jer ngan air mata.
sorri yer aleya,
your first experience with wayang was not that
great of an experience.

nanti kita tengok katun la yer :D

Mei 15, 2011

KelantanConnection

AbahAleya menulis.

May14 : Sepupu aleya dari kelantan datang melawat,
actually diorang datang nak menyambut kepulangan
tok ton dari umrah. yang landingnya dah tiga pat ari,
tapi nak balik ke sungai dua pada weekend ini.

Introducing the kelantan connection.
Sorang lagi tak cukup... kak ana.
which buleh jer nanti AbahAleya taruk separate gambar
ngan kak ana nanti.

Aleya, just for u to know, that the u had fun the day this photo was taken,
u had fun till u laughed in your dream.
kept on calling for abang imi the day they went back.
refuse to wash off the lipstick kak ana did on you.

Mei 03, 2011

Bagi Gula Sekilo...

...buat sebungkus plastik...
...berat aleya sekarang 11 bungkus plastik tu jer!!

adehlaa.. merisaukan,
kebetulan aleya plak dmam.
cuti 1may2011 ni banyak jalan sangat kot.
gi mengantar tok ton gi umrah,
balik guar jumpa abi....
pasal tu la kot aleya dmam.

muntah.
tak nak makan.
tonsilitis.
comel.. <- tapi ni tak dikira symptom dmam.
pasal tak dmam lagi comel.

so gi jumpa doktor and the nasihat was :
to change the susu from dacledi to sastejen.
n!! tlur ayam kampung 3 biji sari.
waah!! mana nak dptkan tu..

anyway akan diusahakan...

PS: sorri abah tak apdet tetiap ari.
abah bizi... abah pnat... abah tak dan.
tp abah cuba ok !

November 15, 2010

Abah, mintak lima kupang..


..aleya nak naik motor :D

Abah aleya menulis:
kebelakangan ni aleya memang suka naik motor ni,
well tak lah aleya sorang jer kot.. pastinya 'yang tercinta'
sekalian pun ada jgak..
nak wat camana kan.. dah diorang suka benda tu dok
bergerak sikit sikit tu.. ada muzik plak.. kekadang tu
lagu mandarin, kekadang tu lagu english.
jarang la nak dgr lagu melayu tapinyer...

kekadang masa sampai shopping kompleks jer trus
kami check dulu..ada ker tak.. kalau ada.. bawak aleya
ikut jalan jauh sikit.
bukan apa..
-rasanya tak hygienic sangat pon.. berapa juta la orang
pegang benda tu, tak rasa ada orang lap pun.. hummmm
-benda tu dicipta tanpa memikirkan isu keselamatan.
so takut la kang aleya terjatuh ker apa..
-basically tak nak bagi jadi habit ...

n not to forget.. abah kedekut lima kupang. heheh

November 07, 2010

Aleya.. jangan marah abaah...

Aleya,
yes yes .. abah tau..
memang abah dah lama tak apdet,
sori...
bil tak berbayor!!
nak wat cemana..
abah kurang wit ..^^;

...
...
nak marah jgak ker?
ok lah.. marah lah..
sementara tu..
Puttaaaaannngggg!!!

heheheheheh:D
video